8istudio

Rezolvarea tuturor problemelor

REPLAY

--- Ce sens are un nou nascut? Michael Farraday

--- Sufletul se naste batran si intinereste. Oscar Wilde

The life is lived fundamentally wrong. Love means dying happy. In music there is no future and no past. Actul de a alerga este o rugaciune catre cer. Respiratia. Mintea este atat de mare pe cat ne o putem imagina. Thank god for not giving wings to the tiger. An advice is like a stranger, if he's welcome he stays for the night. Life is the ability to breathe out every time you breath in. You don t need to be accepted, you need to accept yourself. Drink your tea slowly and reverently like it is the world axis revolve.

Nu te gandi ca vrei sa adormi. Nu asocia patul cu alte lucruri. Valeriana, roinita, CBD, lumanari, ceai cald. Melodrama creata de minte in fiecare zi. Pentru ca asa am instruit o. Tot ce mancam este invadat de bacterii. Putem sa nu le mai omoram. Branza se simte ca in burta vacii intr un butoi de lemn. Corpul se invata prin repetitie. Tu ce ti-ai invatat corpul sa faca azi? Repetitia nu e o chestie banala. E doar diminuata de societate. Sa faci mereu ceva nou. Oamenii se satura unii de altii sau de o activitate chiar in ultimul moment. Fix cand ar trebui sa o faca. Numai sus se razgandesc sa sara de la trambulina. Curiozitatea nu e dusa pana la capat. Deasemenea nici iertarea. "Go all the way" asa cum ne invata Bukowski.

--- Ipocrizia este omagiul pe care viciul il aduce virtutii. La Roche Focault

--- Harul divin purcede din vin si esenta harului e-n fundul paharului. Mihnea Arion

Meditatia merge mana in mana cu prezentul si cu recunostinta. Cat de mult stress vine din propriul mod de gandire. Fa o constatare blanda, ma invata profesorul de minte. Creaza un spatiu mental in care poti pune o intrebare. Respiratia. Pozitia coloanei. Masinile care trec. Totul devine meditatie. Devine prezenta. Cu cat practici mai mult cu atat se schimba creierul mai mult. Povesteste Garcia Marquez despre simfonia de la decernarea Nobelului pentru "Un veac de singuratate". Piesa pe care s-a urcat pe scena a fost chiar simfonia pe care a scris cea mai mare parte a cartii. Problema e ca nu a spus nimanui acest lucru. Pur si simplu simfonia asta a fost comunicata o data cu cartea. Astfel incat juriul de la Nobel a stiut exact.

Exista sonic booms cu viteze mai mari decat viteza sunetului. Fascicule lasar cu viteze mai mari decat viteza luminii. Forta gravitationala este variabila. Foarte putin dar este. Neutrini care trec prin absolut orice si calatoresc infinit. Stiinta este mereu partiala. Fara ajutorul inimii si al sistemului respirator nu putem avea acees la lumea feelingului, la unitate. Sa iti amintesti inseamna sa vizualizezi. Negarea - furia - acceptarea - iertarea. Acestea sunt etapele prin care trecem cu totii.

--- What i want also wants me, is looking for me and attracting me. Rumi

--- When i am silent i fall into that place where everything is music. Rumi

Sistemul limfatic nu are pompa. Deaceea e important sa ne miscam. Sa putem expulza infectiile afara din corp. Si parazitii de orice fel. Plantele mai fac asta. Ayahuasca in mod special. Trebuie sa vezi temperatura de culoare a rasaritulu si apusului ca sa poti adormi. Nu merge sa o fake-uiesti. Sau marog, nu trebuie. Dar ar fi bine sa o faci.

Intuitia. Ca si cum ceva imi spune ce o sa se intample. Nu imi e teama de judecata cand sunt doar eu cu mine. Creste un entuziasm in mine dar creste si frica. Ma invata ceva starea asta. De asta nu vreau sa ma opresc. Pur si simplu corpul nu mai tolereaza compusi chimici artificiali. Dar ma sperie. E incomfortabil. Ca si cum nici un plan nu are sens. Si nici memoria. Mintea se lupta. De aia simt sa ma opresc. Dar nu e adevaratul feeling. E frica. Si simt ca fricile ies. Se dizolva. De aia nu vreau sa renunt. Ma opresc din cand in cand, sunt kind cu mine insumi si ma bucur de pauza. Dar o iau repede de la capat. Imediat ce ma simt in stare. High interval training. Daca nu fac asta fricile nu mai ies si iara le ingrop acolo. Sunt in autobuz acum, cand scriu randurile astea, si imi amintesc de anii de mers cu busul de la Bucuresti la Cluj intr-un ocean de atacuri de panica. Maica-mii nici nu ii pasa. Nu intelegea ce inseamna. De fiecare data cand sunt in starea asta de going through the pain parca o noua galaxie de care nu stiam se descopera. Sfantul duh este stapanul timpului si al spatiului. O formulare interesanta a profesorului de minte. Dumnezeu este guvernatorul cauzei si al efectului.

--- Let yourself be silently drawn by the stronger pull of what you really love. Rumi

--- We have the tendency to think in terms of doing not in terms of being. We thing that when we are not doing anything, we are wasting our time. But that is not true. Our time is first of all us to be. Thich Nhat Iahn

Pur si simplu nu am liniste. Freamata ceva in mine daca nu urmaresc ce simt. E ca si la compusi chimici artificiali, dar legat de lucruri mentale non fizice. Mintea nu ma mai lasa sa mai am contradictii. Pune un semn. Unde e problema? Mintea nu ma mai lasa sa mai am chestii nespuse. Pune un semn din nou. Unde e problema? Pune intrebari simple cu da si nu. Ajuta sa urmaresti intuitia. Mananca in functie de mirosuri, texturi si culori. Nu in functie de compozitia chimica a alimentelor. Bea multa apa cu multe minerale si stai in apa. Apa filtrata, plina de clor sau imbuteliata nu se pune.

Prea mult se transforma in opusul lui. Prea bun devii prost. Antreneaza dragonul in fiecare zi si alege sa nu il folosesti cu alti oamenii. Hehe atata vreme am antrenat un dragon din interiorul meu si acum am unul in realitate. Universul parca mi te-a materializat. Asa cum mi-a spus Alexandru. Padurea ti-a adus fata asta. Daca nu tii dragonul in frau o sa te antreneze el si o sa te foloseasca in cele mai nepotrivite momente. Totul e un training. E un practice pentru wizardul singuratic din mine. Iar ce iese afara este doar un playground. Totul e sa intelegem asta si sa nu judecam ce se intampla. Practica middle way and beginner's mind. The way of Zen.

--- Discussion is always better than argument. Because argument is to find who is right and discussion is to find what is right. Rumi

--- Bacteria sets tone and rythm of life. Michael Pollan

De ce ai nevoie ca sa te regenerezi? Cata vitalitate simti astazi. Vitamina D, postura, imunitate, vindecarea ranilor, dureri, regenerare, echilibru. Am inlocuit lacrimile de tristete cu cele de fericire, gustul lacrimilor (vezi studiul lui Masaru Emoto). Am putea sa fim o societate bazata pe pace si smartness. Natura umana nu e stupida. Nici o substanta din natura nu contine si zahar si grasime in acelasi loc. De ce ai avea nevoie de conservanti pentru alimente? Ca sa aiba un gust de nici insectele nu le mai mananca. Foarte multa din serotonina noastra este produsa de bacteriile din intestine. Foarte multa din starea noastra generala de optimism e produsa de serotonina. Toate mancarurile procesate contin ulei, care a aparut acum o milisecunda fata de existenta Universului. Pentru o evolutie de 2 milioane de ani a oamenilor. Deci cum sa ii faca corpul fata? Insulina este cheia pentru a accesa depozitele de grasime. Si este da, the hormone of love. Iubirea e asociata cu familia. Etimologia cuvantului familie vine de la famine. De la foamete. Familia este locul unde oamenii mananca impreuna. Si hrana este asociata strans cu iubirea. Focul cu care mancarea se gateste si cu care casa se incalzeste deasemenea. Deaceea pancreasul este the organ of love. Si nu inima. Inima e o pompa. Si bineinteles are creierul ei. Alaturi de creierul din cap si cel din intestine. Locul unde sunt aglomerate cele mai multe celule nervoase din corp. Centrele de comanda oarecum. Desi sunt mai mult ca niste antene.

Acum suntem inconjurati de alimente, nu mai facem efort pentru ele, nu mai stam fara sa mancam. In timp ce stam fara sa mancam, hormoni naturali de crestere cresc in noi. Care sunt alti hormoni de crestere decat cei care sunt injectati gainilor sau vacilor. Invata sa nu mananci si sa nu faci snacking, atat in ce priveste intestinele cat si in ce priveste mintea. Fastingul e bun cand vine vorba de hrana de orice fel. Chiar si cand vine vorba de oameni.

--- Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed. Nietzsche

--- Desires make slaves out of kings, and patience makes kings out of slaves. Imam Al Ghazali

Da mintii si intestinelor posibilitatea de a se odihni si de a medita cum stiu ele mai bine. Ramai un discipol, fiecare dintre noi suntem foarte foarte mici in acest Univers. Sportul este o activitate incredibil de spirituala, la fel ca si pregatitul mancarurilor. Get unconfortable in order to gain new skills, that is the definition of Kung Fu. Sa dormi, sa te trezesti, sa te ridici, sa mergi, sa alergi, sa sari, sa zbori. Aceasta e succesiunea lucrurilor. Energia intotdeauna urmareste atentia si intentia. Nu poti sustine ce aduni, e doar o chestiune de timp pana cand va trebui sa te debarasezi de tot. Scopul final este a descoperi ceva stabil despre tine, ceva care nu se mai schimba. Si vezi ca merge cand simti ca lucrurile au devenit mai usoare pentru tine. In lumea spirituala putere inseamna compasiune si intelepciune. In lumea spirituala puterea mai inseamna libertate, renuntarea la nevoi de orice fel.

Orice meditatie are 3 parti: respiratia, realizarea ca esti pierdut, revenirea la respiratie. Unele meditatii au in loc de respiratie diverse exercitii de vizualizare. Repetitia acestor 3 pasi iar si iar si iar creste puterea omului. Asta inseamna iubire neconditionata, sa lasi gandul acolo unde este asa cum este. Orice altceva, alimentarea gandului sau renegarea lui, ar fi o agresiune. Mediteaza asupra respiratiei cum veghezi asupra unui copil care respira. Asta este respiratia planetei, fata de care nu avem nevoie de nimic rational pentru a fi in contact.

--- Anything that costs you your peace is too expensive. Unknown

--- Wrong is wrong even when everyone is doing it. Right is right even if no one is doing it. Unknown

Obiceiurile ne modifica compozitia hormonala. Esti atat de batran pe cat de batrane ai arterele si pe cat de batrana iti este inima. Antreneaz-o prin sport, somn si meditatie. Curajul si iertarea. Activitatea si pauza. Energia cinetica si energia potentiala. Este in spirala ADN-ului nostru.

--- Just for today

just for today i ll be happy

just for today i ll care my body

just for today i ll strenght the mind

just for today i ll exercise my soul

just for today i ll not regulate anyone

just for today i ll live for today only

just for today i ll write a daily program

--- Podcasts

Alan Goldhamer

Andrew Huberman

Anna Lembke

Ben Greenfield

Ben Pakulski

Cal Newport

Dave Asprey

David Goggins

David Perlmutter

David Sinclair

Daniel Goleman

Daniel Kahneman

Eckart Tolle

Gabor Mate

Gelong Thubten

Jeff Roll

Leo Gura

Max Lugavere

Naomi Whittel

Peter Attia

Richard Dawkins

Robert Sapolsky

Steven Gundry

Tom Bilieu

Wim Hof

Ryan Holiday

Robert Greene

Joe Dispenza

Jaggi Vasudev

Daniel Goleman

Steven Pinker

Instagram     Youtube     Facebook