8istudio

The celebration

REPLAY

Ascult un podcast despre cum formele transporta foarte multa energie, la fel ca sunetele. Din aceasta cauza simbolurile de pe peretii pesterilor sunt foarte puternice. Organele noastre au deasemenea anumite forme ca sa poate concentra energia in diverse forme toroidale. Si tot din aceasta cauza are sens sa mancam legume care au aceeasi forma cu a organelor noastre. Concentreaza energia in acelasi fel. Peste tot e doar geometrie. Desi doar e un cuvant care nu isi are sensul. Daca totul e asa cum trebuie sa fie inseamna ca a fost mereu exact cum trebuie sa fie si va fi mereu asa cum trebuie sa fie. Ce inseamna o celebrare? Cum stii ca sarbatoresti si ce? Ce ne opreste sa sarbatorim? La aceste intrebari o sa incercam sa raspundem in acest articol. :)

--- Heart vs. mind celebration.

Sunt cu Teo la munte si la coada la gofre auzim niste copii. M-a lasat nevasta, ta na na na na. Mi-a luat foc casa, ta na na na na. Ma amuza abordarea lor. Zorba style. Imi aduce aminte despre un alt copil pe care l-am intalnit acum ceva timp. Un caine ii mesteca mana plina de sange si el radea in hohote. Ia uite, ma musca cainele. E extraordinara abordarea copiilor. Practica a heart celebration instead of a mind one. Nu au nevoie de motive rationale. Orice e un motiv de sarbatorit. Chiar si aceste evenimente nefericite ale vietii. :) Cainele ii mesteca mana si el sarbatorea. Dupa kundalini breathing, shrooms si yage am decis sa incep cu 24 de ore de fasting. Prima data cand fac asta in viata mea. Ma gandesc sa extind perioada la 48 de ore la sugestia lui Vince. El si-a vindecat genunchiul care nu se mai vindeca asa. Dupa un fasting de 3 zile si body scan meditation in zona genunchiului o ora in fiecare din aceste trei zile. M-a asigurat ca nu o sa ma simt slab, nu o sa simt ca si cum urmeaza sa lesin si mai ales nu o sa imi scada focusul. Eram ingrijorat de asta pentru ca am foarte mult de lucru. Dar omul minunat mi-a spus ca o sa se petreaca exact contrariul. Mare grija sa am cand o sa reincep sa mananc.

Dupa ce m-am sfatuit in mod spontan cu Ursu care e un mare ciupercar al Romaniei si cu Feri care e un om de fier, pare oricand gata sa participe la Iron Man, amandoi prieteni tare dragi, am decis sa beau magneziu si potasiu zilnic, la fel si apa cu lamaie sau apa cu otet de mere, fermentat de cineva neaparat si nu de la supermarket. Iata-ma in a patra zi si deja lucrurile decuri foarte bine. Nici un fel de downside. Coprul se alimenteaza din propriile resurse si isi mananca gunoiul acumulat pe perioada multor decenii de junk food si junk lifestyle. Fac grounding zilnic, fumez, alerg macar o ora ca sa ma alimentez cu aer si cu lumina soarelui si beau apa asa cum am zis. Apa minerala o tin in gura mai mult timp inainte sa o inghit ca sa absorb bine mineralele si e interesant ca le simt pe peretii gurii dupa ce inghit. E ca si cum ai avea gura punga. Miscarea e importanta ca aceasta masinarie sa manance prima data din grasime si apoi din muschi. Ego tripul de dupa shrooms a fost urias. S-a diminuat mult dupa ayo. Cel mai rau imi pare ca m-am purtat atat de urit cu tine my dear dragon. Ca a trebuit sa vezi asta. Dar a trebuit sa dau nas in nas si ochi in ochi cu tot. With all of my shadows. Profesorul de minte imi spune sa folosesc mai mult cuvantul rebirth decat ego death si sunt de acord. Exact asa se simte. Si uite asa ca un bebelus invat sa traiesc viata in nou. Reinvat ce e un laptop, o clanta, o cafea, o togara. Nu prea imi mai amintesc nimic din viata mea trecuta, cea dinainte de aceste 3 saptamani. Peste cateva zile probabil am sa reinvat si sa mananc. Asa am inteles ca se mananca dupa fasting. Ca bebelusii. Puree de fructe si legume. O supa si grasimi sanatoase, preferabil avocado. Incet incet. In nici un caz nu bagi un Big Mac. Asa inveti sa ai respect fata de propriul corp. Propriu si personal. Templul.

Dupa cum povesteam am inceput sa reinteleg ce e o clanta, o surubelnita, obiectele din prejurul casei, sa le pot lega in context. Oah acum imi dau seama ce am facut. Fascinanta viata asta si existenta. Chiar poti sa iti dai un reset. Ca Reset Retreat, dragul nostru lifetyme project. Crazy what you ve done you crazy kid, imi spune Evi. Doctorul meu drag cu care din cand in cand ma catar la Blocks, o sala de alpinism din Bucuresti. Cel mai tare mi se pare ca parca circuitele dopaminice incep sa revina la normal. Nu imi mai iau gratificarea si multumirea de la finalul lucrurilor ci in timp ce le fac. Asta parca creste mai mult bucuria de la final. Apropo de celebrare. Celebrarea e in timpul, nu dupa. Si orice e un motiv de celebrare. Si nimic nu e opreste. Imi aduc aminte despre abordarea lui Matias Di Stefano. Raspunsul Universului la intrebarea Cand este mereu Acum, la intrebarea Unde este mereu Aici, la intrebarea Cine este mereu Eu, la intrebarea De ce este mereu un motiv din trecut, iar la intrebarea Cum este mereu un motiv din viitor. Foarte aceasta abordare a omului destept, caruia ii suntem fani si eu si dragonul si profesorul de minte. So yeah, i m enjoying the journey again. Slowly by slowly. Si jur ca nu imi mai amintesc nimic din viata mea de dinainte.

Feri imi spune ca pentru fasting prelungit trebuie sa fac clisma ca sa nu se resoarba toxinele acumulate in toata viata inapoi in templu. N am sa fac asta acum. Ma sperie putin. Asa cum pe tine te sperie trotineta. Nu o sa fac fasting mai lung de o saptamana. Desi am inteles ca asa de bine te simti in timpul fastingului ca ai putea sa o tii asa forever. De obicei mananci din frica sau din bun simt. Gen cat sa stai fara mancare? Hai mancam si noi ceva. Feri mi a spus ca pot sa mananc papadie si verdeturi naturale din gradina, nu de la magazin, amestecate cu lamaie. Vince mi a spus ca pot sa beau apa cu magneziu si cu epectroliti, ceai si apa minerala fara bule. O sa consum lichidele si daca nu am sa mai pot, ceea ce ma indoiesc, am sa mananc si plantele recomandate de Feri. Ursu mi-a spus ca o sa fie amuzant faptul ca nu o sa te mai caci. Si ca spalatul pe dinti devine optional. O sa iasa totusi toxine prin limba dupa o anumita perioada deci ar putea fi o idee buna. Va multumesc prieteni dragi. Mi-ati luat fricile cu mana si nu simt nici un downside de la post dupa 4 zile dupa ce il tin.

Intentia postului asta e sa valorific mai mult resursele si pe mine insumi, sa invat rabdarea si linistea sa fiu adunat ai cumpatat. Am atata treaba o luna de acum inainte, pana de ziua mea. O galeata plina cu lucruri adunate fix din constiinta asta colectiva, pe care e musai sa le rezolv una cate una si habar nu am cum o voi face. Constient, cu rabdare, unul cate ulul, presupun. Am terminat de tuns iarba in gradina si ma pregateac de baia cu gheata in ghiveciul urias. Alt obicei major transformativ. Ordoneaza gandurile te pune in contact cu propriul sistem nervos si cu existenta ca si Yage si face minuni in ce priveste obiceiurile si cravingurile. E 2 dupa amiaza si nu mi e foame de loc. O sa mananc niste apa cu magneziu. Si fastingul asta m a gasit tot el pe mine. Oameni din jur care fac asta, linkuri si carti, nevoia se regenerare a corpului si a mintii. Si e printre putinele lucruri pe care nu le am incercat inca legate de corp si merge atat de bine cu ce fac deja. Sunt foarte optimist sa mananc din mine. Corpul meu parca s a pregatit pentru asta. N am mai putut sa mai fac flotari, in schimb m a obligat sa alerg o ora zilnic, sa dau muschii si grasimea jos, sa ma obisnuiesc sa ma hranesc cu aerul si cu lumina, sa am rabdare, sa progresez incet, sa ma obisnuieac sa stau acolo. Un fel de fasting in miscare. Asa m am obisnuit sa beau si apa din destul. De aia se cheama water fasting.

--- Ce inseamna o celebrare?

Am inteles mai bine cu delay ul de rigoare cu care le inteleg pe toate cum functioneaza constiinta si cum arunci gandurile acolo si ai incredere ca se intorc modificate, noi, schimbate, sub alta forma, exact la momentul potrivit. Trust the next thought. Trust the let go of the thought. Trust le let go in general. Ca si cuvintele astea care curg din mine acum. Let go and set free is one and the same thing, imi face lumina profesorul de minte. Foarte mult timp se pierde cu stabilirea de prioritati si cu ezitarea dinainte de luarea deciziei. Ce fac mai intai? O fi bine? O fi rau? Mi-o fi sete? Nu mi-o fi sete? Suppose i? Singura putere pe care o avem e puterea naturii. Numai pe ea o avem si suntem parte din ea permanent cu totii. Saptamana de celebration e un inside celebration. Am acceptat chiar si ca e posibil sa fac un infarct dupa lucratul la mucegaiul de sub fanul din gradina si apoi un ice bath lung de 3 melodii. Mi a zis Anca sa nu o fac ca e contrast mare termic. Cu atat curaj si cu atat drag am intrat in ghiveciul ala plin cu apa rece pret de 3 melodii, acceptand un ipotetic infarct cu atata drag. Ma gandeam numai n am eu norocul asta. Sa fac un infarct si sa scap de toate. Motherfuckerul asta nu moare atat de usor. That s celebration.

Mai kind si mai domol cu tine. Ai toata viata sa le faci pe toate, iar daca nu, oricum ai o infinitate de vieti sa le faci pe toate, asa cum zic budistii. Totul e despre a pune pauza si a celebra putin. In full acceptance and in silence. Un copil langa mine spune: am putere daca imi da natura putere. Un alt mesaj pentru mine direct. Faptul ca suntem in viata si ne putem opri mereu din ce facem, ca sa celebram cateva secunde, merita o celebrare continua. Si imi dau seama ca saptamana de celebrare o sa dureze intreaga viata, cu exceptia momentelor cand o sa fie intrerupta de anumite evenimente. Celebrarea e direct proportionala cu self love. Si stiu ca iubirea ta pt mine e deasemenea infinita. Nu m am indoit niciodata de asta. Cu exceptia momentelor in care m am indoit. Putine. Dar nu cu adevarat. Viata e un joc. Everything is playful. The game of life and how to play it. Thank you dear teacher. You are an expander. Cum stii tu totul despre mine intr o secunda, fara ca nici macar sa imi dau seama.

Cand imbunatatesti chestiile in lumea interioara imbunatatesti chestiile in lume in general. Forever si pana la capatul universului. It s not an ego death it s a rebirth. That s a hell of a celebration. Or a heaven one. Oricum cele doua sunt una si acelasi lucru. Celebrarea, acceptarea si linistea sunt safe groundul unde ne intoarcem cu totii cand nu mai merge nimic. Cand credem ca nu ne mai iubeste nimeni. Celebrarea inseamna sa accepti lucrurile asa cum sunt si sa te bucuri si sa multumesti pentru ele infinit. Si un orizont de lucruri noi, frumoase si neasteptate se deschide instantaneu in drumul nostru. That s the celebration. The real one. The OG.

--- Cum stii ca sarbatoresti si ce?

Sa fii prwgatit de orice. This is the real celebration. Sa ierti lucrurile nu imediat cum s au intamplat, ci chiar in avans. Cum fac aia la Formula 1 dupa ce sunt la un pas sa moara in fiecare viraj? Beau o sampanie si aia e. Aia e celebrarea. It s not a big deal. Faptul ca suntem in viata si full acceptance of it in order to change. That s the celebration of life. All my life like a ceremony. Piesa lui Mose. A fi stalp, flexibil ca apa, in fata a orice iti rezerva viitorul. Si astfel imi dau seama ca viata ma pregateste pentru evenimente mult mai tumultoase ca cele prin care am trecut pana acum. Si crede ma ca abia le astept. Come to papa mothetfuckers. I will love everything. Si o sa si iert orice. In avans. More than love. Gotcha, dear Universe. The real celebracion is dancing with the dragon everyday. Cuz she s bringing everything to me. This funky nasty motherfucker dragon.

Inotatorii care fac scufundari si carora li se termina butelia de oxigen tot prin asta trec. Prin ce trec si eu cu exercitiile de breath hold. Ba mai greu. Ca nu poti sa iesi brusc de la adancimi mari. Trebe sa astepti. Altfel faci edem pulmonar si mori de la aia. Sa vezi acolo Kundalini. Bunicii si bunicutele tineau posturi negre de saptamani ca sa le ierte popa de pacate la biserica si nu le mai vedea nimeni, nu mai erau atat de laudate si nu se mai mandreau atat cu asta unele la altele. Oricum toata lumea facea asta. Bunicu' sapa in gradina gradina toata la 85 de ani cu o palarie in cap. Avea sapa lui. Si nu imi amintesc sa fi primit prea multe complimente. Stia ca face lucrul bun de facut. Nici nu avea de ales, fie vorba intre noi. Bonusul primit era ca nu se mai supara lumea pe el cand bea tuica, pentru ca era muncitor si bea pe banii lui. Cand faci o baie in ocean la 5 sau 6 grade dupa ce ai stat in soare sau ai muncit incalzit e la fel ca un ice bath. Oamenii muncesc pe santiere si ridica greutati mai mari decat orice exercitiu de calisthenics de pe Youtube. That s the celebration of life.

Oamenii de la oras sunt asa de putin supusi stressului incat toate activitatile astea legate de corp par de pe alta planeta. It s just normal life stuff. Fighting and dancing with the dragon is a pretty strong of a big deal. Dar nici aia nu e. Daca ne luam in brate ca jucatorii de box la final. Mi s a schimnat tot ce stiam despre celebration. Nu trebe sa fie cu yachturi, cu sampanie, cu obiecte, nici macar cu alti oameni. It s an inside celebration. If it s shared it s even better. Saptamana de celebration a fost ca si saptamana de rebirth dar cu mult mai putin pain. De asta zic ca celebrarea e legata de acceptare. Am facut mai multe lucruri dar am fost si mai kind si mai rabdator cu mine, sa le iau incet, pe rand si cu pauza intre ele ca sa le ordonez pe toate. Si asta a facut progresul zilei extrem de eficient. So let s meet in the middle and celebrate in silence. Cum se cuvibe.

Am si zambit din cand in cand si m am bucirat de lucrurile spontane care s au intamplat si de care alta data nu ma bucuram. It s not an ego death it s a rebirth. Si clar atitudinea de celebration o sa se extinda la infinit. Inclusiv lucruri mari pe care credeam ca nu o sa le accept niciodata sunt asa usor de acceptat la finalul zilei acum. Dragonul are un fel super kind de a te invata chestii super harsh. And this creature loves me so much and i was such an ass. Asa cum sunt mereu. Poate ar fi cazul sa ma opresc. Viata va fi mult mai tumultoasa de acum incolo si sunt gata pentru asta. Asta e celebrarea. Ce sa fac? Sa ma duc pe yaht? Mergem si acolo my dear dragon. Ajungem peste tot. Nu iti face griji.

--- Ce ne opreste sa sarbatorim?

Celebrarea inseamna a fi gata sa amesteci piesele de puzzle din care e facuta natura, existenta si viata, oricand, si sa le aranjezi apoi in ce forma vrei tu. Avand incredere ca existenta o sa creeze catarile pieselor, ca acestea sa se potriveasca perfect. Nu e o poveste. Adica e o poveste. Dar asa se intampla. Asta e adevarul. E o poveste adevarata. Cea mai adevarata poveste. Lumea si viata se desfasoara dupa cu totul alte forte decat cele ale egoului si ale lumii vestice. Semnele pe care le simtit in viitor sunt tot cele puse de noi. Si tarotul sau ghicitul in cafea nu ghicesc viitorul. Sunt doar unelte de autocunoastere. Tot noi am pus semnele acolo.

Simt cum mi se descompune si ultima urma de ego din viata mea si parca se da inapoi naturii, ca un fruct cazut pe pamant. Nu stiu daca e asa, dar asa se simte. E ora 1 00. Cred cu tarie, sau cu flexibilitate as spune, ca rutina pe care o am acum, o ora de sport, una de muzica si una pentru o activitate meditativa, iar restul zilei pentru work, o sa o pastrez pentru o lunga perioada de acum incolo. Acuma e pentru webdesign si limbaje. Alga data poate va fi pentru video sau audio sau foto sau text. Acum un an mi am propus sa reinvat 8 limbaje de programare si 8 aplicatii multimedia. Acum simt ca le stapanesc. Tot acum un an mi am propus sa reinvii situl de design 8istudio.ro si iata l ca e sus. Ca si situl resetretreat.org. Avem si Reset Retreat. Nu am de facut decat ce fac deja. Sa gasesc proiecte din ce in ce mai frumoase, mai bune si mai eficiente. Si sa lucrez din ce in ce mai bine si din ce in ce mai repede. Deja se intampla de ceva timp. Ca toate lucrurile. Iti dai seama ca deja le faci dupa ce deja le faci de o anumita perioada. In scurt timp voi putea sa lucrez oriunde pe planeta. Libertatea se simte foarte bine. Let s make all the dreams possible. Acuma putem sa mestecam realitatea ca pe o guma de mestecat. Liberi de traume si de trecut. Lucruri de care fugeam, acum abia astept sa le facem.

Dupa c3 am inceput sa imi recunosc casa si imprejurimile, oamenii si obiectele, astazi am inceput sa imi recunosc si corpul in care stau. E interesant ca nu a inceput totul cu asta ci corpul meu a ramas de fapt ultimul pe lista. E vremea sa onoram ce am invatat in lumea materiala, tridimensionala, unde ne ducem zi de zi zilele. In concluzie, fac pauza mai mult si multumesc mai mult pt tot ce fac sau patesc. Sunt constient ca mintea nu poate procesa decat un singur lucru o data. Si cand ascult muzica, in special cu versuri, ma distrage de la ce am de facut. Mai bine dau atentie in totalitate muzicii. Tu stii deja asta, dragonule drag. Mereu ma uimesti cu cate stii. Si cu selectiile tale muzicale foarte corelate cu timingul in care se fac.

Pot sa ma uit la un Kandinski bucurandu ma de feelingul lui si de faptul ca e facut din figuri geometrice pe care deja le cunosc. Vorbesc cu profesorul de minte despre asta. Nu ca inainte, cand ma uitam la etichete se detergent si incercam sa imi dau seama ce e acolo. Am vazut mult design si acum il procesez dupa patternuri de sacred geometry. Ca un obiect care e compus din figuri geometrice pe care deja le stiu, aranjate intr o structura noua de care pot sa ma bucur. Sa ma bucur de feelingul lui. Cam tor ce patim pare ca e un calling. Nevoia de weed care am aflat de la profesorul de minte ulterior ca aliniaza in mod magic si eficient toate cele 7 chakre, nevoia de lapte pe care am simti-o inainte de ceremonie like knowing i m gonna meet the mother energy, nevoia de shrooms nici nu ma gandeam ca o sa mananc atat, inclusiv in drumul cu masina catre Cluj trecand muntii noaptea while tripping on that you crazy kid, nevoia de a nu mai face seriile zilnice de flotari ci in schimb doar sa alerg, lucru care m-a pregatit pentru acest minunat fasting lipsit de orice disconfort, zgootele de tigri, lei, pume si pantere pe care le auzeam si faceam in timp ce alergam in padure zilnic, umezeala de jungla pe care le simteam dinainte sa merg la ceremonia de Yage, desi soarele era sus pe cer. Semne lasate de noi insine. Pentru noi insine. De ce alta celebrare mai mare de atat mai e nevoie pe planeta.

Fastingul e ca si o cereminie. Te face sa iti simti traumele si trecutul in corp. Vizal. Ca un profesor care iti explica la table. Si simti unde e pozitionat in cap, genunchi, coloana, stomac, glande. Simti cum corpul mananca propriile traume. Se hraneste cu ele. And zbaf. They are forever gone. Fast. Probabil de aia se numeste fasting. Abia asteot sa mananc peyote. Bunicutul. The male energy . Acum ca am invatat how to be a women e vremea sa invat si how to be a man. A patra zi de fasting. Nu prea merg in oras. Dar acum, cand am venit, ba miros de placinte, ba de covridog, Luca cu masline, vietnamez, italian, saorma. Si poti sa stai pentru saptamani fara mancare de fapt. Incep sa cred conspiratiile despre societate. Glumesc. :) Multumesc Alisa draga pentru intrebarile cu care ai deschis si concluziile cu care ai inchis acest articol care a curs prin mine intr-o clipa lunga cat toata aceasta saptamana. Hai ca ma duc sa fumez o tigara si sa beau o cafea. Mi se pare cea mai buna cafea din viata mea jur. Pe Sia. Courage to change.

P.S: Guilt, fear, doubt, blame, shame. Quit pointing fingers to others. Point them to yourself. Quit small talk. Quit negative people. Everytime you say "what if this doesn t work" it won t. You are a vibrational junky right now.

Instagram     Youtube     Facebook